Nyheter

Rambo Mosse Night Trail 2024

  • 31 aug 2024

image: Rambo Mosse Night Trail 2024

De två första upplagorna fick massor av lovord från deltagarna. Torsdagen 28 november är det dags för årets upplaga av Rambo Mosse Night Trail. 

Samma bansträckning och i princip samma upplägg som förra året. Nytt för i år är att samtliga deltagare får en värmande buff från Umara. Och så hoppas vi förstås på samma succé i år! 

Max antal deltagare är 250, så vänta inte för länge med att säkra din plats till tävlingen. Anmälan görs i RaceID.

Sprid gärna vidare inbjudan till Rambo Mosse Night Trail till alla som kan vara intresserade av en löpupplevelse utöver det vanliga!

Medlemmar i FK Herkules har rabatt på anmälningsavgiften (kontakta tomas.akerstrom@hotmail.com för mer information).

Håll dig uppdaterad om evenemanget på:

rambomossenighttrail.se

#rambomossenighttrail

Höststart för utebarngympan!

  • 25 aug 2024

image: Höststart för utebarngympan!

Välkomna till FK Herkules utebarngympa!  Vi håller till på gräsplanen vid Herkulesgården. Varje pass är 45 minuter med start kl 17:30. Det är bara att dyka upp, ingen föranmälan behövs. Höstterminen startar måndagen 26 september.

Mantrat när det gäller vår barngympa är rörelseglädje. Rörelseglädje som innebär massor av spring, hopp, skutt och glada skratt. Och utevistelse är så klart den allra bästa förutsättningen för fysisk aktivitet. Vi tror starkt på att det här har positiv effekt på barnens hälsa och välbefinnande. 

Varmt välkomna!

Sommarlovsläger!

  • 25 aug 2024

image: Sommarlovsläger!

Vårt dagläger i orientering avslutades nyligen. Fem dagar med bland annat orientering, femkamp, skattjakt och lek-och-stoj. Och många glada skratt! Rekordmånga deltagare. Tack till alla härliga barn som med glatt humör och mycket spring i benen deltog!

Daglägret arrangerades även i år helt och hållet av FK Herkules egna ungdomar. Vilka fina tjejer och killar vi har i klubben!

Stort tack till de ansvariga ledarna för daglägret – Emma Wissler och Elina Karlsson. Och naturligtvis även till deras duktiga hjälpledare Olof Karlsson, Ester Georgii, Lovisa Ingvarson, Elsa Wissler, Tess Andersson och Ester Bönström.

Fler fina framgångar för våra veteraner!

  • 13 aug 2024

image: Fler fina framgångar för våra veteraner!

Det har fullkomligt regnat VM-medaljer över våra utövare som deltagit i veteran-VM i orientering i Finland, och i veteran-VM i MTB-O i Danmark! I Finland deltog Laila, Janne, Gisela och Kristofer, och Laila kunde åka hem med två guldmedaljer om halsen efter snabba, säkra lopp på medel- och långdistans. 

I Danmark körde Helena och Pär för glatta livet och Helena lyckades vinna rubbet! Seger i masstart, sprint, medel- och långdistans gav fyra, blänkande guldmedaljer. Pär å andra sidan fick åka hem med en tjusig palett bestående av 1 guld, 1 silver och 1 brons.

7 guld, 1 silver, 1 brons. Det hade lika gärna kunnat vara en lagom OS-skörd för ett helt landslag! Grattis till era fantastiska prestationer!

Fina framgångar på O-Ringen i Oskarshamn!

  • 3 aug 2024

image: Fina framgångar på O-Ringen i Oskarshamn!

FK Herkules mönstrade 29 deltagare till årets O-Ringen som hölls i krokarna runt Oskarshamn. Vad sägs om att springa etapper på platser som arena Döderhultsdalen, va?

Herkuliterna sprang fort och rätt mest hela tiden, och allra bäst gick det för Axel Persson som blev totalvinnare i H13. Pelle Gustavsson lyckades också ta hem totalvinsten i MTBO för H60. Snyggt jobbat! Dessutom såg vi många fina lopp i truppen, inte minst från våra skickliga ungdomar. Ett extra grattis också till Emrik Lind som kom på fjärde plats bland 900 löpare i indoor-orienteringen som hölls under aktivitetsdagen!

Kartsommaren rullar nu vidare med veteran-VM i orientering som startar idag lördag i Åbo, Finland och veteran-VM i MTBO i danska Viborg som drar igång i nästa vecka. Lycka till!